Brugere
Peer to Peer Odense

Brugerne

Peer to Peer Odenses brugere, er mennesker der er ramt af psykisk sårbarhed, og som er kommet så langt at de er klar til at komme ud og opleve nye aktiviteter og fællesskaber. Vi vil selvfølgelig stå klar til at hjælpe dig i starten. I Peer to Peer Odense er de sociale relationer en vigtig del af aktiviteterne, og derfor er der stor fokus på at bygge netværk blandt deltagerne


I Peer to Peer Odense skal du være fyldt 18 år og kunne deltage selvstændigt i aktiviteterne. Første gang er du velkommen til at have en bostøtte eller ven med, eller kontakte den aktivitetsansvarlige for at blive taget godt imod første gang.


Hvis man gerne vil i kontakt, men ikke er sikker på hvordan, så er man altid velkommen til at kontakte Camilla Hviid på telefon eller mail, som findes nederst på siden.

Peer Match

Peer to Peer Odense søger personer, der er klar til forandring, men har brug for hjælp til at tage det næste skridt. Vi har et uddannet team af frivillige, der selv har haft psykisk sygdom tæt inde på livet, der gerne vil dele deres livserfaringer med ligesindet i samme situation.
Et Peermatch giver mulighed for at sætte ord på følelser, se ting fra nye perspektiver, samt reflektere i samspil med hinanden. Matchet er personligt, og er tilpasset den enkeltes behov og interesser. I kan mødes til kaffe, gå til badminton eller på museum sammen.


Hvordan kommer jeg i gang:
Hvis du er klar til et match, skal du kontakte Camilla Hviid, som er koordinator for Peer to Peer, det kan du gøre på e-mail, Messenger eller sms.

Herefter kontakter hun dig, for at lave en aftale om et møde, du er velkommen til at tage en med til mødet, hvis du har lyst til det.
Til mødet snakker vi lidt om dig og dine erfaringer med uddannelse, arbejde, sindslidelse og meget andet, men selvfølgelig også om hvad du håber at få ud af et match med en frivillig. Inden vi afslutter mødet, afklare vi gensidigt om vi skal videre med at finde et match. Vi ønsker at matche mennesker som har noget til fælles, og du skal derfor forvente nogen ventetid, inden vi har fundet det rette match til dig. Der kan gå alt fra få dage til 3-4 måneder.


Hvordan starter et match:
Når vi har fundet en frivillig som vi tror vil være et godt match, lave vi aftale om at I mødes. Til mødet skal I hver især fortælle lidt om jer selv og du skal fortæller hvad du ønsker at lave sammen med den frivillige og hvad du håber at få ud af forløbet.
Den frivillig vil bl.a. fortælle dig hvad vedkommende er god til og hvor meget tid han/hun har. På mødet træffes ikke beslutning om det er det rette match. Du og den frivillige vil dagen efter blive kontaktet, for at følge op på om der er et match. Når vi har et match, holdes et kort opstartsmøde, hvor I udveksler kontaktoplysninger og får lavet konkrete aftaler om indhold og tidspunkt for det første møde.
Under hele matchforløbet er der mulighed for at kontakte Frivilligkoordinator, for at få snakket om udforinger eller problemstillinger, ligesom der er løbende opfølgning mellem begge parter. Et match vare som udgangspunkt 6 måneder, kan dog forlænges en korter periode, hvis det viser sig
at give mening.


Camilla Hviid, Frivilligkoordinator |  51 16 96 65  | cahv@odense.dk | Stoppestedet - Jernbanegade 24B, Odense C